Täällä sitä taas ollaan. Lentomatka Perth-Kpo olikin melkos mielenkiintoinen..

Nina&Sini heittivät mut päivällä Ascotista Perthin kansainväliselle lentokentälle. Pakko oli ottaa semmonen maksullinen kamojen kuljetuskärri (olikohan 4 dollaria), mulla kun oli sitä tavaraa ihan mukavasti :D Rinkka (joka paino noin 19kg), iso läppärinlaukku survottuna täyteen kaikkee, iso käsilaukku, matkatavaroissa kulkeva reppu... + myös kädessä kuletettava takki. Matkustuskengätkin olivat niinkin käytännölliset kuin korkkarit (eivät olis mahtuneet laukkuun). Kansainvälisellä lentokentällä ei ollu semmosta check-in pömpeliä, vaan siellä mentiin heti suoraan vaan tiskille. Pyysin ikkunapaikkaa; ainoostaan Singapore-Helsinki välille sain ikkunapaikan, ja sekin oli viimenen. Rinkan jätettyäni lähin ettimään turvatarkastuspistettä, joka oli hieman piilossa yläkerrassa muutamien mutkien takana. Täytettiin maista lähtö lipuke jonka kanssa sitten mentiin jonkin viisumin(?)tarkastus pisteeseen. En tiiä ymmärsinkö joka kohtaa siinä lapussa oikein, mut läpihän nuo päästivät :) Turvatarkastuksessa piti täyttää ne semmoset laatikot jo hieman kauempana, ja mulla kun tuli niitä laatikoita (joihin tuli siis läppärit, takit, yms läpivalastavat jutut) useempi niin piti sitten potkiskella niitä siinä lattialla :D Kengätkii jouduin ottamaan pois.
Perthin kans.välinen lentokenttä oli ihan yksinkertanen paikka. Turvatarkastuksen jälk. etsin oikean portin, ja siinä oli semmonen tietty alue vain muutamille porteille. Muut portit olisivat olleet sitten kauempana. Käytin viimeset dollarit matkamättöön, eli TimTam -kekseihin sekä aussilaisiin suklaapatukoihin.

Pääsin koneeseen melko ajallaan. Koneessa sitten jouduttiin odottelemaan varmaan melkein noin tunti, koska lennot olivat myöhässä Perthissä olleen myräkän takia. Koneen noustessa olikin melko jännää, kun ikkunoista näky vuoronperään pelkkää maata ja pelkkää taivasta kun heijas ihan melkosesti. Kuhan tarpeeks korkeelle pääs niin kylläpä se heijaus sitten väheni. Perth-Singapore väli menikin sitten elokuvia katellessa.
Singaporessa oli kunnon ukkosmyräkkä. Laskeutuessa kone heijas ihan hitosti; välillä kun kone putos jonkunverran alaspäin niin otti ihan kunnolla mahanpohjasta. Kanssamatkustajiltakii alko kuulua jo hieman hermostuneita naurahduksia. Maihin asti kuitenkin selvittiin. Kone oli kunnolla myöhässä; mulla piti olla noin kahen tunnin vaihto, mut se olikin vain 15min vaihto. Koneessa onneks kuuluttivat hyvissä ajoin etukäteen jo portteja, että mistä jatkolennot lähtee. Niille, keillä oli jatkolennon portit jo tyyliin sulkeutumassa, oli oottelemassa koneen ulkopuolella tyyppejä jatkolentolappujen kanssa. Tietenkään Helsingin lentoo ei ollu. En ollu varma että oliko mulla ees oikee suunta kun lähin juoksemaan kamojen kanssa seuraavalle portille (onneks ei tarvinnu vaihtaa terminaalia!). Onneks olikin sitten oikee suunta. Kyltit katossa tosin näyttivät että se mun Helsingin portti olis 15min kävelymatkan päässä... Piti siis hieman kiirettä! Singaporen lentokentällä oli lisäks kauheen kostee&lämmin ilma, eli kyllä oli otsa märkänä kun lopulta sinne portille kerkesin (tuli kirottua farkut matkustushousuina myöhemmin..). Noustiin Finnairin koneeseen, joka oli ihan täynnä. Lisäks penkeissä olevat telkkarit eivät toimineet (saatiin Finnairilta siitä hyvityksenä 20€ lahjakortit johonkii Finnairin juttuun (y)). Oli siis aika tuskastuttava matka Sin-Hel (11,5h), kun ei mahtunu kunnolla nukkumaan eikä pystyny kattomaan ees leffoja. Välillä kun sitten lopulta torkahti, niin toivo että oltais jo lennetty pitkän matkaa. Vielä mitä; siinä välissä kun alko lentäminen jo tympäsemään, niin oltiin ylitetty vasta Himalaja. Ääääh.

Vaikka Singaporesta lähettiin myöhässä, niin onneks suomalaiset on rallikuskikansaa ja meiän suomalainen pilotti oli Helsingissä pikkasen jopa etuajassa. Hirveellä kiireellä sitten koneesta ulos. Mentiin semmosia reittejä pitkin, joita en oo ennen kulkenukaan. Kattovat taas passit ennenkuin pääs ulos.
Sain rinkan pois jopa todella nopeesti (harvinaista! Yleensä mun rinkka on se viimenen). Sitten vaan hirveellä kiireellä terminaali 2:sta terminaali 1:seen, josta Suomen kotimaanlennot lähtee. Kerkesin onneks ihan hyvin, ja Kuopion lentoo sainkii sit ootella noin 45min. Kuopion lennolle lähtiessä mun rinkka paino noin 18kg, minneköhän 1kg hävis matkanvarrella :D
Hel-Kpo lento oli melkein tyhjä. Matkustajia oli yhteensä alle 10. Outoo oli katella pitkästäpitkästä aikaa Suomen metsiä ja järviä... Missä kaikki valtameret ja valtavat aallot olivat? Pellot oli ihan keltasia ja vesikin oli eriväristä kuin mihin oli tottunut. Lento kesti alle tunnin, oli noin 10min etuajassa. klo 09:20 olin sitten lopulta Suomen kamaralla :)