Joitakii päiviä on tullu nyt vaan vettä (paitsi tänään, kun meillä oli vapaapäivä.. :)), ja vettä on luvattu varmaan viikoks eteenpäin. Noista säätiedotuksista ei vaan tiedä ollenkaan että millon ne pitää paikkaansa; tänään olis ollu yhet maatalousnäyttelyt jossain päin Perthiä, mut eilen katottiin netistä että ne olis peruttu sään vuoksi.. noh, kaunis aurinkoinen päivä oli tänään. Vaikka alunperin olikin luvattu vesisadetta.

20.8 käytiin Marjan kanssa Rottnest Islandilla (http://en.wikipedia.org/wiki/Rottnest_Island). Matkaan piti lähteä aamulla jo melko hyvissä ajoin, koska lautta Fremantlesta Rottnesille lähti jo klo 09:30 (paikalla piti olla noin 30min ennen lähtöö). Bussimatka keskustaan kestää n. 30-40min (tietyömaat hidastavat ihan kauheesti tuota matkantekoo..) ja junamatka keskustasta Fremantleen jtn 20-30min. Meno-paluu laivamatka makso 72$/hlö, ja yllättävän paljon siihen 2-kerroksiseen lauttaan tuli porukkaa vaikka nyt onkin talvi :) Keli oli tosin sinä päivänä todella kaunis; pilvetön taivas ja lämpötilat senverta korkeella että hyvin tarkeni shortseissa ja topissa! Yllättävää oli, että siellä saarella ei tuullut paljoakaan vaikka se onkin noin 30min laivamatkan päässä ja merenkäynti oli melko kova. Oli aika hurjan tuntuista olla laivassa, kun se välillä nousi valtavan aallon harjalle ja lähti siitä sitten "putoomaan" :D En oo kyllä ikinä ennen nähnyt niin valtavia aaltoja missään!

Vuokrattiin polkupyörät Rottnesilta eräästä pyörävuokraamosta. Meinasivat eka antaa meille tandem-pyörän (aikasemmat asiakkaat olivat tilanneet semmosen), mutta saatiin onneks sitten ihan normaalit pyörät. Jos oltais tandemilla lähetty menemään, niin mä olisin voinu olla takana.. :D Pyörän vuokraaminen tuolta maksoi 28$, sis. kypärän.

Rottnesilla ei ole muita autoja saarta ympäri kulkevan bussin sekä huoltoautojen lisäksi. Kaikki liikkuvat siellä pyörillä, mikä olikin ihan mukavaa :) Pyöräiltiin suurinpiirtein saaren puoleenväliin asti, sitten mentiin sen poikki (kiivettiin majakkaan joka oli melkolailla saaren keskellä, sis. pääsymaksu oli 8$ mutta me tultiin hieman myöhässä pakolliselle opastetulle kierrokselle, niin päästiin 6$/hlö :)) toiselle puolelle saarta. Maisemat olivat ihan mahtavia! Valkoisia hiekkarantoja, turkoosia merivettä, hienoja kallioita joita vesi on vuosien mittaan muokannut erikoisen näköisiksi... Love it. Tosi monella rannalla saatiin olla kahdestaan Marjan kanssa. Eräällä rannalla kävinkin sitten uimassa Intian Valtameressä. Oli melko viileetä vettä, ja maistu aika pahalle kun vähän meni suuhun sitä :D Syvälle ei uskaltanut mennä kaikenmaailman merenelävien, kuten haiden, rauskujen ja meduusojen, vuoksi. Myös merivirtaus oli todella voimakas. Virkistävää oli kuitenkin käydä pulahtamassa! :)

Saarella asustelee runsaasti lyhythäntä kenguruja Quokkia. Tosi kesyjä elukoita olivat, joitakii näytti jotkut turistit rapsuttelevankii. Ite en kehannu, tiiä mitä punkkeja yms niistä irtois.. Mutta niitä eläimiä ei vissiin muualla maailmassa olekaan, kuin tuolla Rottnesilla sekä muilla saarilla jotka ovat siellä lähistöllä. Kiva olis semmonen lemmikkinä, olivat ihan söpöjä :)

Päivä meni tosi nopeesti Rottnesilla. Pyörät piti palauttaa viim. klo 3:30pm. Melkein tunnin ajan hengailtiin vielä rannalla joka oli lähellä satamaa. Laiva lähti takaisin Fremantlea kohti klo 16:30. Rottnest Island on kyllä semmoinen paikka, että jos joku tulee joskus tänne päin maailmaa, niin se on kyllä must-see!

 

Vaan enää on 8 työpäivää jäljellä. Tämä viikko loppuun ja ensi viikko töissä, sitten alkaa mun loma! :) Jotkut työkaverit on yrittäny houkutella mua että tulisin sit takas Australiaan, mut eei en taia. Eiköhän sitä koulunpenkille palailla syksyllä. Vaikka eipä kovin innosta Suomen pimee ja kylmä talvi (etenkään kun täällä on tullu nyt kesävaatteita myyntiin, on päässy jo semmoseen kesäfiilikseen sateesta huolimatta..), mutta saahan siihen aina helpotusta lähtemällä lomalle vaikka Välimerelle :P