Taisin päättää lähteväni työharjoitteluun Australiaan jo ennenkuin edes hain Savonia amk:hon hevosagrologiks. Nyt on ollut siis selkeämpää etsiä tarvittavia tietoja, mitä nyt pitääkään etsiä ennen ulkomaanharjoitteluun lähtöä. Jos ja kun reissu tulee onnistumaan, niin tästäpä on sitten mahdollisesti ausseihin lähtevien tulevien harjoittelijoiden helpompi katsoa, että mitä tuleman pitää... :)

Opettajan (Hannele), joka hoitelee näitä ulkomaanharjottelu asioita, luona kävin juttusilla jo heti kun amk syyskuussa alkoi. Eipä se Hannele neuvonut oikein muuta tekemään, kuin täyttämään jonkun lomakkeen, jossa tarvittiin omat tiedot sekä toiveet että mihin maahan haluais lähtee, ja lähettämään sen sitten hänelle. Lisäks pitäis kysellä aiemmilta ausseissa olleilta opiskelijoilta, että kehen tulee ottaa yhteyttä, mistä hankkia viisumit (Work&Holiday -viisumin hankkiminen kuulemma toodella helppoo), yyms.

Tein Savonian maatila-tutustumisharjoittelun eräällä Kiuruveen issikkatallilla, jonka omistajan serkku sattuikin olemaan se henkilö, joka välittää suomalaisia työntekijöitä Australiaan laukkatalleille. Sattuipa sopivasti... :)

Hommat kävikii sitte helposti. Otin Merviin ( ="välittäjään") yhteyttä, ja hommat alkoivat sujumaan. Ennenkuin varaan joskus tulevaisuudessa lentolippuja Perthiin, varmistan vielä Merviltä, että varmasti joltain laukkatallilta löytyy töitä. Sittenpä vain varaan lentoliput, hankin viisumin ja ilmoitan lennon, jolla tulen Australiaan. Australian päässä hoitelevat jonkun kämpän, jossa asua.

Nyttenpä siis vain tulee käydä keskustelemassa jonkun opettajan kanssa jotkii kv-keskustelut, varmistella tk:lta tarvittavat rokotukset, kysellä matkavakuutuksista ja hoidella koulussa hommat siihen malliin, että varmasti pääsee keväällä ausseihin lähtemään. Tympäsee, kun opettajat päättävät ulkomaille lähdöistä vasta ens vuoden puolella joskus maalis-huhtikuussa, ja toukokuun alussa olis jo tarkotus lähtee.. Millonkaha lentolippuja ja viisumin uskaltais sitte hankkia. Varmaan maksavat maltaita tyyliin ~kuukauden varotusajalla lähdöstä. Hmph. Eikä vielä oo ees varmuutta, että saako ulkomaille lähtevät harjoittelijat edes matka-avustusta (vai millä nimellä sitä pitäis sanoo, että jokin taho tukee lentolipuissa tietyllä summalla). Kohtuu pitkä matka olis opiskelijalle yksinään maksettavaksi... Nooh, kaikki aikanaan.