Aamulla hyppasin ennen 9 ilmaseen shuttle-bussiin, joka kierti hakemassa reissuun ilmottautuneita eri hostelleista/hotelleilta. Haettavia oli aika paljon, joten oli bussikin noin 10-15min myohassa. Bussi vei meidat skyrail -asemalle noin 15min ajomatkan paahan. Sielta sitten saatiin liput kondolihissiin seka paluumatkan junaan, ja niin matka pystyi kunnolla alkamaan :)
Kondolihissit kulkivat korkealla puiden ylapuolella. Hieman meinas kieltamatta valilla hirvittaa, kun valilla se koko pieni koppi taris ihan hurjana siella ilmassa :D Hienot olivat kuitenkin maisemat, jotka sielta naki!
Kondolihissi pysahty 2 kertaa ennen Kurandaan (http://en.wikipedia.org/wiki/Kuranda,_Queensland) paasya. Molemmilla stopeilla oli pienet kierrettavat polut. Ekan polun varrella oli mm. Queenslandin isoin sademetsassa oleva puu nimeltaan Kauri Pines. Se oli noin 1000 vuotta vanha (runkokii oli varmaan halkasijaltaan noin 2m) ja jos vaan kuulin oppaalta oikein nii se on 50 jalkaa pitka (metreina..?). Toisessa stopissa oli nakymat vesiputoukselle, joka oli kuitenkin hienoinen pettymys koska se oli onnettoman pieni, johtuen talla hetkella olevasta kuivasta kaudesta.. Silla stopilla oli myos eras sademetsan tutkimustalo tms, siella oli kaikenlaista infoo sademetsasta seka mm. sen elaimistosta :)

Kuranda on pieni sademetsakyla. Siella oli minusta tosi kivannakosta seka viihtyisaa; pienia patsaita oli laitettu jopa kadulla oleville roskapontoille! Myos kaiteissa oli hienoja koristeita :) En kaynyt maksullisissa perhostaloissa/koala parkissa/mita kaikkee siella olis ollutkaan. Abojen taidekallerian kavin tsekkaamassa, voi kun ne taulut ei olis niin mahottoman kalliita + taulun Suomeen kuljetus olis helppoo..! Osa tauluista oli tosi kivoja. Kavin myos kavelemassa erilaisia sademetsapolkuja. Kiva oli niita kavella, kun polut olivat pienia mutta hyvin hoidettuja (melkeinpa aina oli joko asfaltti- tai lankkupohja polussa), seka siella ei ollut paljoakaan turisteja niin sai ihan rauhassa kuunnella sademetsan aania :) sisiliskoja oli aika paljon, muuten ei pikkulintujen ja muutamien kauniiden perhosten lisaksi muuta elaimistoa oikein nakynyt.

Vaan jatkan joskus myohemmin, pittaa kereta kauppaan ennenkuin se menee kiinni 9pm. Mietin myos, etta nyt kun mun iho ei oo enaa palanut niin kavisin Night Marketissa olevalla hierojalla, koska kokovartalohieronta oli vain 15$ :P Se tosin on kestoltaan vain 40min..