Buukattiin tanaan meian hostellin respan kautta meille sukellusreissu Valliriutoille tiistaille! :) Tuolta varatessa sai 10 dollarin alennuksen aina, kun reissu makso yli 100$. Hintaahan tuolle sukellusreissulle sitten tulikin about 200$, mutta siina paasekin sitten oikeesti pinnan alle nakemaan kunnolla, seka tuohon hintaan sis. kaikki, mm. ruokailut laivalla. Lisaksi laiva johon mennaan, niin sinne otetaan max 20 henkee, eli saa paljon enemman opetusta sukellukseen + enemman aikaa sukellella! Samalla kertaa varasin itelleni Kurandan sademetsareissun huomiselle, kerralla vaan rahat menemaan kun sekii oli vaha alle 100$ :D Toivottavasti huomis aamuna ei olis kauheen pilvinen/sumuinen keli, kun sinne Kurandaan mennaan semmosella kondoli-hissilla sademetsan ylapuolella! Takas tulo on jollain vanhalla junalla. Mutta siita lisaa sitten myohemmin kunhan oon eka kayny siella :)

Paiva kerkes kaantya jo iltapaivaks ennenkuin paastiin Julen kanssa matkaan bussinkeulan suuntana Palm Cove, eras biitsi taalla Cairnsin rannoilla. Se beachi oli yks kauimmaisista, matkaa tuli noin 25km suuntaansa. Bussilipulle taas tuli hintaa 5,4$. Sille beachille oli kuiteskii tosi helppo menna, kun se oli sen bussin (nro 110) paatepaikka. Lisaksi siina matkanvarrella olleita rantoja kun kateltiin, niin niiden bussipysakit oli aika kaukana meresta, ei tietenkaan kaikki mutta osa.. Tuonne Palm Covelle paas tyyliin 20m paahan rannasta :)

Kello oli varmaan jo jtn 2-3pm ennenkuin oltiin siella. Ehka kuitenkin ihan hyva ettei sen aikasemmin, niin ei oltu ihan pahimman auringonpaisteen aikana siella. Ja lampoohan kuiteskii riitti! Tanaankin oli lamminta about +28, kylla kelpaa! :) Makoiltiin rannalla (joka ei ollu kovin vilkas, oli melko rauhallista siella) ja kateltiin haaseremoniaa, joka pidettiin rannalla seka rannan vieressa olleessa jossain rakennuksessa. Ei kayny kateeks miehia, joilla oli mustat puvuntakit ja -housut paalla, saattanu olla kohtuu lammin niilla... :D
Palm Covessa oli just semmosen meininki, etta sita nakee normaalisti vain postikorteista. Harmitti kun ei tullut riippumattoo mukaan, koska siella olleet palmut suorastaan vaativat riippumaton ripustamista. Palmuja, riippumatto, lammin aurinkoinen keli ja meri siina lahella. Mitapa muuta sita tarvihteekaan?

Ei keretty olemaan rannalla kuin ehka alle pari tuntia, kun sitten tuli tosi paksut pilvet auringon eteen eivatka suostuneet hievahtamaan siita pois. Kaytiinpa sitten kattelemassa lahella olevalla pitkalla laiturilla, kun jengi kalasti siella. En ainakaan huomannu, etta kellaan olis ollu saaliina mtn sarkee isompaa kalaa..

Kun lahettiin takas Cairnsiin (bussit kulki tunnin valein ja vissiinkin koko yon, tassa asiassa olis Perthilla kehittamista koska siella ei bussit ilta myohaan/oisin kule!), niin bussikuski ei halunnukaan meilta mtn maksua, en tosin tiia miks :D kuski vaan viitto meille etta mennaan vaan suoraan istumaan. Nain siis oli kaikille silta ja lahipysakeilta lahteneille, ei ainoostaan meidan etuoikeus. Noh, eipa se meita haitannu vaikka ilmaseks paastiinkin takasi :D Tosin se bussimatka olikii sitten semmonen paivan extreme -penkeilla ainakii kaytavapaikoilla istuneet joutuvat pitelee eessa olevasta penkista/mista vaan kiinni etta pysyis kyydissa mukana, oli aika raskas kaasujalka talla kuskilla myos mutkissa + oli kiihytykset ja jarrutukset aika nopeita. Pari kertaa kauhee kolina vaan kavi kun ei hiastanu tarpeeks hidastuksiin ja sitten keula tai mikapa-lie auton osa ottikaan kiinni tiehen, tai kuten kerran kun se karautti johonkin en tiia mihin mutta kova aani siita lahti :D

Illalla pelattiin biljardia Julen kanssa, kun taalla hostellilla on tosiaan myos biljardipoyta. Kumpikaan ei olla pelattu pitkiinpitkiin aikoihin, ja silta se aluks kylla nayttikin :D Kuitenkin lopulta meian tiukkatilanne paatty mun voittoon, jeejee!

Vaan tanaan ajoissa nukkuu etta jaksaa aamulla nousta vahan aikasempaan, mun pick-up kyyti Kurandaan menevalle kondolihissille lahtee nimittain 08:40 :)