Aika kuluu täällä loppupeleissä melko nopeasti. Alkuviikko ennen perjantaita menee tosi nopeasti (perjantait vp), sitten lauantaina miettii että ”nytkö on vasta lauantai..” Päivissä menee myös ihan totaalisesti sekaisin, hyvin usein ollaan lauantaina luultu että silloin oliskii maanantai. Toisaalta, yksi työntekijä otti täältä lopputilin tossa viikolla niin hommia on ollut hieman enemmän. Aamuthan ne ovat todella kiireisiä radalla… (meidän katoksilla pyöritetään joka aamu noin 70 hevosta. Kyseltiin muutamilta suomalaisilta, että paljon heidän työpaikaltaan tulee hevosia radalle, niin vastauksia saatiin kolmen ja 30 hevosen välillä. On siis todellakin hieman suurempi talli tämä meidän työpaikka kuin mitä nuo muut tallit ovat :D)

Nyt tais talvikin myös tulla. Muutamia päiviä on ollu pilvistä, mutta tänään alko toi sataminen. Onneks ei satanu kuiteskaan ihan aamusta asti, sopivasti kerettiin takas just vähän ennen kuin alko sataa :) Onneksi ilman lämpötila pysyy kuitenkin lämpimänä vaikka sataa, nytkin on oisko noin +20 kieppeillä ulkolämpötila. Kuulemma menee sillä tavoin, että silloin kun lämmintä > sataa, ja kun on kylmä > aurinko paistaa. Vähän kuten Suomessakii talvella.

Viime perjantaina (meiän toinen lomapäivä) käytiin Perth Zoo:ssa. Ei lähdetty Rottnest Islandille kun oli tosi pilvistä, seuraavan kerran kun aurinko paistaa lämpimästi meidän lomapäivänä niin suuntana on Fremantle ja sieltä laivalla Rottnesille J Eläintarha sijaitsee South-Perth:ssä, ja mentiin menomatka sinne lautalla (1,8 dollarii, samanverran kuin takas tullessa bussikin). Paljonpaljonpaljon oli vaikka minkä sortin eläintä ja lintua nähtävillä. Löytyi maailman pisintä käärmettä (oli just yhen tolpan takana piilossa silloin kun käytiin sitä kattoo, ei saatu siitä siis kuvaa :S) joka oli suurin piirtein reiden paksunen mötkäle, Australian isointa liskoo, erilaisia yöeläimiä (yks hiiri meni niin nopeesti että kun se liikku niin silmä ei sitä kerenny huomaamaan!), tiikereitä, erilaisia apinoita, sarvikuonoja, kirahveja, seeproja, noin metrin mittanen kilpikonna, norsuja, hyeenoja, joitain erittäin uhanalaisia elikoita, pelikaaneja, vompatti, kenguruja, pingviinejä, koaloja, sammakoita…. Todella paljon oli siis nähtävää! Jostain muistelen joskus lukeneeni että tuolla eläintarhassa on noin 1000 erilaista eläintä. Alkupätkän ”wow”-meininki alkoikin sitten jo muuttua loppua kohin ”noniin, kuva otettu, jatketaanko matkaa” –meiningiks. Melkein vaatis jopa 2 päivää tuolla kiertely, lippujen hinnat vaan oli 22 dollaria nii ei ehkä kovin usein tuolla kehtaa vierailla :D (yritin päästä vähän halvemmalla opiskelijahinnalla mut ei kassalla hyväksyny mun suomalaista opiskelijakorttia… Kumma juttu, siinä kun lukee ainoostaan suomeks ja ruotsiks että se on opiskelijakortti… :D)

Eläintarhassa vierailun jälkeen käytiin kävelemässä South Perthissä. Pieni mutta ihan viihtyisä kaupungin osa, enää ei porukka kävelly siellä vastaan toimistovaatteissa (puvut, jakut+hameet jne) vaan oli jo paljon rennompi meininki :) Pilvenpiirtäjätkin vaihtuivat viihtyisämpiin matalampiin rakennuksiin. Siellä on myös yliopisto (yliopistossa opiskeleminen Australiassa on kuulemma todella kallista, useempia tuhansia per lukukausi! Saattaa olla opiskelijoilla opiskelumotivaatiot kohillaan).

Nyt oon kahtena edellisenä päivänä yrittäny päästä menemään Belmont Forumille (ostoskeskus noin 3-4km päässä). Maanantaina kun yritin mennä, niin mikään bussi ei kulkenut minnekään. Silloin oli kuulemma joku aussien pyhäpäivä joka on niillä vapaapäivä (ei koske Ascotia :D). Eilen yritin mennä toisen kerran. Alku näytti jo lupaavalta kun bussia taas kulki, mutta… Ne kaikki meni keskustaan, ja se yksi ja ainoa 284 joka menee noista busseista ainoastaan sinne Belmontiin, niin sehän se ei sitten ajanutkaan. En tiedä miksi. Taidan jättää tänään edes yrittämättä mennä sinne, pitää kokeilla varmaan joskus myöhemmin.

Tänään pitäisi pakkailla vähän kamoja kasaan. Huomenna muutetaan Marjan kanssa toiseen kämppään Davis streetille, olikohan yhden vai kahden korttelin päähän tästä edellisestä kämpästä. Siellä joudutaan jakamaan pienenpieni huone kuukauden ajan, täytyisi vaan löytää patja jostain kuukaudeksi lainaan (kuukauden kuluttua lähtee yksi pariskunta siitä kämpästä pois > vapautuu huone. Ja heidän jälkeen viikon päästä lähtee kolmaskin suomalainen pois, taidetaan saada siis lopulta koko talo asuttavaksi kahdestaan Marjan kanssa :D). Eräällä suomalaisella työntekijällä olisi joutilas patja antaa vaikka rungon kanssa, mutta se on vähän leveempi sänky niin ei taida mahtua se sinne huoneeseen.. Patjakin on niin iso, ettei se mahdu tulemaan auton sisällä, joten sen kuljetuskaan tänne ei onnistuisi.

Tässä eräs aamu oli karmaiseva herätys, kun silmät ristissä vedin sukkia jalkaan, ja mietin että mitäs ylimääräistä sukan sisältä löytyykään… No toukkahan se siellä. Onneksi oli tosin jo kuollut yksilö. En tiedä mistä noita toukkia tänne edes pääsee tulemaan, koska ne eivät tule tuolta ikkunoiden välistäkään. Jostain varmaan tuolta kokolattiamaton alta ne tulevat ja kömpivät ylös maton ja seinän välistä.. Yäk, en haluaisi nähdä että minkä näköistä tuon maton alla on.