Tässä on tullu pari päivää vaan hengailtua ja tutustuttu muihin suomalaisiin Ascotissa. Tänään meidän kämpän omistaja Joe otti meidät mukaan kahdelle tallillensa iltatallia tekemään; päästiin jo vähän tutustuu täysverihevosiin ja niiden hoitomenetelmiin, eipähän tule huomenna klo 03:30 alkavat työt sitten ihan täytenä yllätyksenä :) harjailtiin parin huomenna kisoihin lähtevien hevosten harjat ja hännät siisteiks, puhistettiin jaardit (="karsinat" joissa hevoset asuu) semmosilla rikkakihvelien tapasilla härpäkkeillä (otetaan ainoostaan paskat pois hiekasta, ei muuta), loimitettiin pari hevosta (solkien kiinnitys tehään päin vastasesti kuin Suomessa opetetaan; täällä laitetaan jalkalenkit ihan ekana kiinni, koska jos heppa lähteekii menemään ympäri jaardia nii sillon loimi tippuu pois päältä, ei jää roikkuu mahan alle), annettiin ruuat (heinät+kauran olki silputtua, saavat myös hieman pitempi kortista olkee. Silputtu ruoka siksi, että hevoset saavat siitä ravinteet paremmin irti. Täysrehuna annettiin Joen tallilla ohraa, pellettejä, jotain täysrehu sekotuksia sekä kauraa, jos ymmärsin oikein niin myös öljyjä hyödynnetään paljon (ehkäisemään hiekkaähkyä..? en sano varmaks). Hepat saavat ma-la 3 krt/pvä ruoka-annoksen, joka on n. melassipöntöllisen verran, sunnuntaisin saavat 2krt/pvä (sunnuntait on hepoilla vapaapäiviä). Joillakin talleilla ei anneta heinää ollenkaan, on siis täysin tallikohtasta nää ruokintahommat) ja tsekattiin vedet. Nopeesti on tuolla iltatallit tehty.

Toivotaan Black Beautylle (jonka emo on varsomistilanteessa kuollut. Siispä jouduttu varsana ruokkimaan tuttipullolla) ja toiselle hepalle onnea huomisiin kisoihin! :)

P.S. On kuulkaas ihan kivan lämmintä täällä, hellerajat vaan paukkuu! :P Tosin lähiaikoina rupee vissiin viilenee ku alkaa talvi tulemaan.. ;s