..niin onkin hyvä hetki kirjoittaa blogia :)
Ti 28.8 käytiin Julen kanssa Suurilla Valliriutoilla. Aamulla hypättiin laivaan ennen 8, jossa saimme paperit täyteltäviksi. Siinä kyseltiin kaikkee terveysjuttuja yms, jotka haluttiin tietää että uskaltavat laskee sitten sukeltamaan. Laiva oli melko pieni, joka oli vain hyvä koska porukkaakaan sinne ei sitten tullut paljoa. Matka koralliriutoille kesti alle pari tuntia. Matkan aikana meitä opastettiin snorklailemaan ja sukeltamaan turvallisesti. Snorklauksessa ei tarvinnut miettiä muuta, kuin että ei kannata mennä liian lähelle pinnan lähellä olevia koralleja, koska jos aalto heittää sut siihen korallin päälle niin se ei kovin hyvältä tunnu. Sukeltaminenkin vaikutti olevan hyvin yksinkertaista.
Merivesi oli tosi kivan väristä turkoosia, sekä se oli todella kirkasta. Veneestä käsin nähtiin melko hyvin meren pohjaan asti :) Meille jaettiin snorklerit+lasit sekä uimaräpylät. Halukkaat saivat ottaa veteen myös sellaisen vaahtomuovipötkylän joka avitti pysymään pinnalla. Merivesi oli melko viileetä aluksi, mutta kun siellä uiskenteli menemään niin hyvin tarkeni :) paitsi ei kaikki, osa porukasta halus märkäpuvun sen vuoksi että se vesi oli mukamas niin kylmää :D höpöhöpö.
Koralleja oli kaikissa väreissä samoin kuin siellä uiskentelevat kalatkin. Hienon näköstä! Vähän pienempi aallokko kun olis ollu niin olis ollu mukavempi snorklata, mutta kyllä siihenkin sitten tottui.
Lähettiin Julen kanssa hieman aikaisemmin takas laivalle, koska meiän piti sukeltaa ennen lounasta. Laivalla yks henkilökunnan tyyppi sitten huomaskii kun vanhan leikkausarven kyljessä, eikä sitten lopulta uskaltanu päästää mua sukeltamaan, koska ei ollu 100% varma että olisko siitä leikkauksesta jtn haittaa. Sukeltaessa tuleva paine on kuitenkin aivan toista luokkaa. Kuulemma jos joskus haluan sukeltaa, niin mun pitäis eka käydä jollain ihan sukellus-lääkärillä kyselemässä asiasta. Siispä takaisin snorklailemaan.
Koska muut olivat jo hieman kauempana, sain uiskennella itestäni sinne. Se oli ihan hyväkin, koska yksin snorklaillessani näin paljonpaljon enemmän kivoja kaloja :) Ryhmän ollessa yhessä kalat uiskentelivat pois.

Lounaaksi saatiin kanankoipia, salaatteja, perunasalaattia, leipää... vaikka ja mitä. Ja hyvää oli! Syönnin jälkeen saatiin vapaasti lähteä joko takas snorklailemaan (koska "uima-allas oli auki" :D) tai jäädä ottamaan aurinkoo laivan kannelle. Siispä takaisin snorklailemaan! :)
Kun tulin takas laivalle päin, nostin eräässä vaiheessa katseen hetkeks ylös vedestä jotta näkisin että missä päin laiva oikein oli. Kun laskin katseen takas veteen, mun naaman eessä olikii noin 1,5-2 kertaa isompi kala kuin mun pää on :D hiemain säikäytti, mut onneks ne oli kivoja kaloja. Kun jotkut laittovat käden veteen veneestä käsin, tulivat ne kalat tutkimaan kättä :) Pian niitä olikin kokonainen parvi siinä veneen vierellä tutkimassa.
Paluumatkalla Cairnsiin meille tarjoiltiin erilaisia hedelmiä, juustoja sekä keksejä. Hyviä oli :)

Takas Perthiin tulin torstaina 30.8 iltalennolla (viimeiset pari päivää Cairnsissa nautiskelin vain noin +30 lämpötiloista 8)). Tulin asumaan erääseen taloon, jossa on muitakin suomalaisia. Nyt Perthissä ollessa on tullu käytyä kaupungilla sekä tänään kävin vielä morjenstamassa työkavereita viimesen kerran. Huomenna onkin sitten jo lähtö takas Suomee kohti! Sopivasti lähen karkuun täällä olevia vesisateita, nyt on luvattu vissiin koko viikoks vesisadetta :D Ja huomenna pitäis olla netin mukaan ukkosta ja myrskyä. Toivottavasti ei olis paha myrsky, koska jos lennot ovat vähänkin myöhässä niin en kerkee mun Hel-Kpo lennolle.. Siellä kun tulee olemaan pieni kiirus silloinkin, vaikka koneet olisivat ajoissa. Mut senpä näkee sit huomenna että mitä tapahtuu.

Tänään pitäis saada tehtyä kouluhommia, pakattua kamat loppuun sekä koittaa täytellä veroilmoitus netissä. Täällä kun on vero% 29%, niin on hyvät mahollisuudet saada kivat veronpalautukset. Kunhan vaan se ei olis kauheen vaikeeta täytellä moista netissä.. Tosi monet suomalaiset vievät kuulemma veropaprunsa yhelle firmalle, joka maksua (~100AUD) vastaan hoitelee kaikki hommat. Mun ei tosin tarvii miettiä verovähennyksiä ja tämmösiä, joten toivottavasti veroilm. täyttö olis helppoo.

En kyllä oo tajunnu lainkaan että tulen kohta Suomeen. Senkin takia nää asioiden hoitelut on jääny vähän viime tippaan.. :D Tosin tänään vasta sain viimeset semmoset palkkatodistukset pomolta, että aikasemmin en olis veroilmoja pystyny ees tekemäänkään.
See u soon!