Taallapa sita nyt Cairnsissa ollaan. Vaikka oli jo ihan pimeeta sillon kun ma tanne tulin noin puol 8 aikoihin illalla, niin kylla tarkenee shortsit jalassa ja t-paita paalla! Ja voi mika kosteus taalla onkaan! Mun pitais huomenna vahan pyykata, mut saas naha ei kamat kuivu varmaan ikina :D
Majotun nyt siis Northern Greenhouse Hostellissa. Asun taallakin kuuden naisen dormissa, ma taisin olla viides joka siella nyt asustelee. Huoneet on tosi isoja ja siisteja ja sangyt tosi leveita, siisti paikka siis kyseessa! Kun tein check-in:n tuossa hostellin tiskilla, niin passin nahtyani tyontekija kysykii suomeks "Mita kuuluu?" Ei siis ollu suomalainen tms, mut on oppinu naiden hommien puitteissa kysymaan kuulumiset seka sanomaan "kiitos" :D Taalla pystyy olemaan tunnin paivassa ilmaseks netissa + aamupala kuuluu hintaan + vaikka ja mita mutta niita voi katella netista lisaa jos joku kiinnostui. Ensivaikutelmana kivan olonen hostelli siis.

Cairns tuntuu Sydneyn jalkeen aaaikas pienelta pikku kylalta :D En kylla ees tiia etta paljon taalla on asukkaita, mutta luulen etta kavelin semmosen ydinkeskustan lapi samalla kun kavin kaupassa. On siis ihan mini paikka! Pitaa huomenna lahtee tutkii lisaa kun on taas valosaa :)

Ainiin, ja lentokenttakuljetukset toimi Sydneyssa&taalla siten, etta Sydneyssa kulki 30min valein semmonen shuttle bussi meian hostellin eesta lentokentalle, makso 12 dollarii. Aikataulussa oli etta bussi johon meinasin menna niin lahtis 12:05, mut onneks tulin jo vahan aikasemmin takas siihen hostellille (check-out oli 10am joten mun piti kaya kamojen kaa hengailee jossain sen aikaa) koska bussi lahtikii jo varttia vaille.. Tai sitten se oli vaan armottomasti myohassa :D
Taalla Cairnsissa taas makso 9 dollarii, kun tulin jossain Sunpalm -bussilla tanne hostellille. Kuski heitti sinne minne tarvihti. En ma tiia jonkun Sunpalm -bussin piti olla ilmanen talle hostellille tultaessa, mut eipa toi 9 dollarii maailmaa kaada.

PS. Onneks taa kunnon nuha paatti tulla nyt vasta lennon jalkeen.. Jospa tassa alle 1,5 viikossa kerkeis parantuu sen verran ettei tukkosena tartteis lentokoneeseen nousta! Saattas tuntua korvissa aika haijylta. Noh, onneks on viela panadoleja jalella ja saahan noita kaupasta lisaa jos tarvii.

PPS. Sydneyssa kerkes samassa huoneessa yopya pari yota yks Taiwanilainen likka nimelta Su, sain kutsun etta mun pittaa tulla joskus kaymaan Taiwanissa :) Eikun vaan siis seuraavaa kaukomatkaa suunnittelee ;D Su on taas suunnitellu tekevansa joskus Euroopassa reissua, eli taytyyhan hanen paasta kaymaan Joulupukin maassa ;)

PPPS. Tyytyvainen oon etta lahin tanne itarannikolle itestaan reissun paalle, saa nimittain tasta reissusta enemman irti! Eika kenenkaan tarvii pelata sita etta reissuaa yksin, taalla on tullu tosi monia yksin matkustavia tyyppeja vastaan etta se on kyl ihan normaalia :)