Saavuttiin Perthiin viime yönä vähä puolenyön jälkeen (torstai) lentokentälle. Koneessa piti täytellä joku keltanen (maihinnousu?)lappu joka sitte näytettiin tullissa (lentokoneesta poistumisen jälkeen mentiin siis jonottaa, jotta virkailja tarkistais meiän viisumit). Ku viisumit oli tsekattu (ei saatu mtn paperilappuu, se on vaan sillee rekistöröitynä passissa :(...) nii mentiin ottamaan ruumassa olleet kamat ja sitte taas jonotettiin yhessä toisessa jonossa. Siellä ottivat ne keltaset laput, ja jos johonkii kohtaan oli laittanu ruksin "Yes" kohtaan (esim. onko ruokaa mukana, oletko ollut viim. *plaaplaaplaa* ajan kuluessa tekemisissä eläinten kanssa, jne), nii olis joutunu menee kaikkien kamojen kaa läpivalasuun ja sinnepä olis saattanu jäädä ruisleivät yms tuliaiset lentokentän roskakoriin. Jos semmosii olis siis ollu mukana ;) Helpoin siis ku laittaa vaan kaikkiin kohtiin siinä lapussa "No."

Niiin, koneen vaihto Helsingin jälkee oli siis myös Singaporessa. Viihtysä kenttä ku siellä oli laitettu kaikkee viheriöitä yms sinne sisälle, löytyipä myös kaktus-puistokin ulkoa :) Ulkona oli tosi tukalat oltavat; lämmintä +32 ja ihan kauheen kosteeta. Huhhuh. Mutta olis siihenkii ehkä voinu tottua... :P 2-3h oli aikaa palloilla kentällä. Ennenkuin pääs nousee jatkolennon koneeseen, niin joutu turvatarkastukseen. Ei siis passaa ostaa mtn limpparia tms Singaporen lentokentältä (etenkään jos niitä ei kerkee juoda pois siinä vaihdon aikana..), sinne joutuisivat roskikseen.

(Ja näin melkein järjestyksessä kertoen.. :D Himalajan seudulla piti herätä kesken muutenkin lyhyiden unien laittaa turvavyö (mikskä niitä pitäis kuttua? :D) ku Himalajan seudulla oli kunnolla ilmakuoppia tms. Lentokonekii teki ihme kurvin lentoradaltaan, oisko ollu sitten myrskyä tms siellä päin nii kiersi sen.. Muuta jännää ei sitten tapahtunukaa sen 11,5h aikana :d)

Mutta palataksemme Perthin lentokentälle... Sieltä tultiin meitä hakemaan (kunhan eka vähän muistutettiin meidän hakijaa.. ;)) ja mentiin ekaks yöks Mervin kämpälle. Kylläpä oli kohtuu mukava päästä käymään suihkussa toista päivää kestäneen matkustuksen jälkee... :D Nukkumaan ruettiin n. kahen aikoihin yöllä.

Yritettiin herätä aamulla (paikallista aikaa) 10 aikoihi, mut ei jaksettu nousta ylös... Siispä ylös joskus puolenpvän aikoihi :D Lähettiin käymään kaupungilla (onneks oli suomalaisia neuvomassa :)); täältä kaikki bussit menee keskustaan. Ja jäätiin sit siinä kohin pois kyydistä missä suurinosa jäi, ja tadaa; päästiin Citybankin eteen jossa aiottiinkin käydä tekemässä meille pankkitilit :P (Citybank sen takia, että se toimii kaikkialla Ausseissa, kaikki pankit ku ei nimit. toimi... Kusessa olis sitten jos aikois lähtee käymään esim. Itä rannikolla eikä siellä sitte kortti enää toimiskaa :s ) Virkailija neuvo meiät koneelle yhteen osotteeseen jossa sitte täyteltiin kaavake tms netissä. Ottivat passista (+piti olla myös toinen kortti josta piti saada joku numerojuttu ylös, ei käyny ajokortti)+visa electronista valokopiot. Huom! Kannattaa olla semmonen kortti mukana että siinä ne numerot näkyy selvästi, Marjan visa oli jo melkos vanha eikä siinä meinannu näkyä kaikkia numeroita kunnolla, nii ei meinannu hyväksyy se virkailija sitä.. onneks se sitte lopulta hyväksy :d allekirjotuksia ku halusivat nii sitten vastaavasti ei hyväksyny mun nimmaria, koska se oli erilainen kuin passissa oleva. Harjottelin siis toiselle paperille tekee samanlaista nimmaria kuin mun passissa oli (joka on tehty miltei 10 vuotta sitte ala-aste ikäsenä hienosti kaunolla kirjoittaen! :D) ja sitte vaan samanlainen (ei kyl ollu läheskään samanlainen... :')) niihi oikeisiin papruihin :d 10 vuoden passit kunniaan!

Käytiin tekee netti+mulle puh.liittymä Vodafonella (Marja ei saanu puhelimeensa prepaidia ku niillä ei ollu siihe sopivaa sim-korttia :s). Makso 99AUD semmonen nettitikku että siihen voi yhistää tarvittaessa jopa 5 läppäriä jotka on 25m säteellä tuosta mokkulasta. Mut toi kun puoliks laitettiin nii eipä se nyt niin mahottomia tullu tekee :p ja tossa oli jo valmiiks ladattuna prepaid-aikaa, ei tarvinnu heti rueta ostaa sitäkii.

Käytiin myös ruokakaupassa, aikas saman hintasta (ellei jopa hieman kalliimpaakin..) kuin Suomessa. Esim. jogurteista ja lihasta saa kyl pulittaa hiukan enemmän kuin Suomessa.

Etittiin oikee bussi jolla sit tultiin takas Ascotiin (yhestä bussista myöhästyttiin tyyliin 10 metrillä... :D onneks noita kulki vielä aika tiuhaan). Pilkkopimee tuli tosi nopeesti, eli sai vähä jännäillä että osataanko pysähtyy oikeella kohtaa pois.. :D osattiin onneks :P Mentiin takas Mervin kämpille, josta sitten lähettiinkii samantien meiän kämppään jossa ollaan seur. kuukaus (lopulle 3kk pitää kuulemma ettii joku toinen kämppä ku toi omistaja vissiin lähtee tästä pois tms..). Asutaan yhen valmentajan luona melkein heti 24/7 auki olevan mäkkärin takana :d täällä oli vähän eläviä yllätyksiä odottamassa, muutamat toukat tuolla pitkin lattioita. Mut ei anneta asian häiritä, kuhan huomenna löydän (toivottavasti) imurin nii kyllä lähtevät noikii pois tästä huoneesta :P