Kavin aamupaivalla kappastelemassa Cairnsin rantoja pitkin seka kattelemassa festivaaleja varten tehtyja "taideteoksia" (ma en taida omistaa taiteellista silmaa, kun ei ne teokset musta niin kovin hienoja ollu? :D tai sitten se oli sita nykytaidetta. Hmm.) Paiva oli todella pilvinen ja ajoittain tihuutti myos vetta, joten arvelin etten ma tallaisella kelilla arskarasvaa tarvii. Toisinhan siina sitten lopulta kavi. Kun palailin takas hostellille siten etta kerkeisin hostellin jarjestamalle purjehdusreissulle, niin sillon ei viela iho punottanu. Vaan kyllapa rupes sitten purjehtiessa ihoo kiristaa, ja kun purjehduksen jalkeen sitten nain naaman uuden varituksen eraan kaupan pienesta peilista, niin kyllapa lahin suoriltatielta ostamaan apteekista aloe vera -geelia. Toivottavasti ei mee vesikelloille asti, on nimittain aikas punanen taa mun nahka.

Mutta se siita karistymisesta (Australian aurinko on aikaasss.. Hittovie sen kanssa). Puolenpaivan jalkeen lahettiin tosiaan hostellilta Cairnsin satamaan, meita lahti ma, kaks likkaa ja yks suomenruotsalainen jatka. Satamassa meita odotti pieni purjevene, jonka purjeet yms meidan piti sit ite koota kasaan. Suomenruotsalainen oli kayny ennenkii purjehtimassa ihan Norjassa asti, mut meille muille homma oli ihan uutta. Alkuun oli ihan mielenkiintoista, kun meidan piti vaihella pienessa veneessa aina puolta ettei se purjevene siis kaatuis. Tuli monenmonta kertaa ryomittyy sen olkoon nyt vaikka puolan ali, kun sen purjeen asentoo kaannyttaessa vaihettiin puolelta toiselle.
Kaikki me luultiin, etta me paastais purjehtii jonnekii hieman kauemmaskii (koska toi juttu kesti yli neljaan asti), mutta ei. Siina oli joku kilpailujuttu eri purjeveneiden valilla, joten me sitten pyorittiin siina samassa lahdessa satama-alueen lahettyvilla ja pujoteltiin jtn isoja torneja tietyssa jarjestyksessa. Kylla alko varmaan jo tunnin jalkeen miettimaan, etta millon taa oikein loppuu.. Noh, jtn positiivistakin. Nahtiin kun yks delfiini ui siina melko lahella meita :) Ihan siis vaan siten, etta se pari kertaa nous pinnan ylapuolelle silleen etta selkaa&kylkee+tottakai selkaeva naky. Ei sen kummemmin, valitettavasti.
Purjehduksen jalkeen ooteltiin, kun rannassa tekivat nama purjehtijaporukat BBQ-ruokaa jota mekii sitte saatiin syoda (kuulu hintaan, joka onneks oli vaan 15 dollarii).

Eli mita talta paivalta opimme; kayta sita arskarasvaa Ausseissa vaikka satais jalkaratteja taivaalta seka etta ei kannata menna tan hostellin jarjestamalle purjehdusreissulle, etenkaan jos se pysyy samanlaisena. Paitsi jos jotakuta kiinnostaa purjehdus niin mikas siina, mut kaikille meille neljalle toi reissu oli kylla pieni pettymys....

Julekin tuli tana iltana tanne Cairnsiin. Ei paassy samaan huoneeseen, mutta onneks viereiseen :)