Eipä oo tapahtunu oikein mitään ihmeempiä sekä ei oo suoraansanottuna oikein jaksanutkaan päivitellä tätä blogia nyt viime aikoina. Lisäksi kelit ovat olleet niin hienoja ettei ole malttanut istua sisällä kylmässä 8) Aurinko on siis paistanut jo useamman päivän täysin pilvettömältä taivaalta. Harmi kun tuuleksii melko viileästi, niin ei tarkene kunnolla ottaa aurinkoo. Mut onhan se mukava istuskella ulkona lämpimässä huppari ja pitkät housut jalassakin, tuolla kun tosiaan tarkenee paremmin kuin sisällä :D

Viime viikolla tehtiin Marjan kanssa 8 päivän työputki (pidettiin vapaapäivä sunnuntaina normaalin perjantain sijaan). Vaikkei muuten täällä silleen kerkeekään tajuumaan että mikä päivä on menossa, niin kyllä kropassa jo tunti että nyt muuten tehdäänkin vähän pidempää työviikkoa.. Kyllä mun puolesta sai olla ensimmäinen ja viimenen tommonen vähänkään pidempi työputki täällä, näitä hommia kun vaan ei jaksa tehä kovin pitkään. Onneks uus työntekijä (Manny, jonka kotimaa onkin Intia (ei Malesia :d) mut se on ollu Melbournessa tosi kauan, viimesimmäks laukkatalleilla töissä) on alkanu oppimaan tallin tapoja, joten töihin on tullu vähän helpotusta. Tänään tuli vissiin yks työntekijä takasi, joka otti siis varmaan reipas kk sitten lopputilin täältä? Mut en sano varmaks enkä tiiä että kui pitkään toi meinaa taas olla täällä...

Lauantaina oli tosiaan tän talon kolmen suomalaisen läksiäisjuhlat. Toni ja Riina lähtivät tänä aamuna Darwinin ja Sydneyn kautta Suomeen, Noora taas lähtee ens viikolla. Saadaan ehkä yks Johanna asumaan tähän taloon, kahdestaan tän vuokran maksaminen olis vähän turhan kallista (330 dollarii/vk+sähkö yhteensä, tuo summa siis jaetaan asukkaiden kesken).

Eilen pääsinkin piiitkästä aikaa ratsastamaan! Menin semmosella Muuli -nimisellä laukkahevosen alulla (ikä jtn vuoden-kahen välillä?), sitä on koulutettu ratsuks alle 2vk. Alkuun mentiin pyöröaitauksessa, jossa kokeiltiin että jarru+kaasu+ohjaus toimii. Muulin ainut juttu jota se saattoi tehä ratsastaessa on semmonen, että se vetää silleen pään alas ja vaan pysähtyy. Seisoo siinä sitten hetken pää alhaalla, ihmettelee maailman menoo ja taas mennään :D Mulla Muuli ei tehny kertaakaan sitä, mutta alkuun kun Jessika (suomalainen, joka on perustanut tänne Ascotiin oman firman = kouluttaa varsoista laukkaratsuja) näytti vähän että kuinka täkäläiset varsat toimii niin Muuli päätti kertaalleen stopata. Siinä se. Varsoilla käytetään aina alkuun semmosta ns. stokki -satulaa, joka on siis eräänlainen koulutussatula. Siinä on toppauksia ja tukia ratsastajan jaloille paljon enemmän kuin normaaleissa satuloissa, ihan vain että ratsastajat pysyvät paremmin varsojen selässä jos ne sattuvat rueta yhtäkkiä vetämään hirmuista rodeota. Satulassa istuessa nojataan hieman taaksepäin ja työnnetään kantapäät alhaalla jalat eteenpäin (jos varsa yhtäkkiä esim. pysähtyy tai keksii jotain muuta, niin kyydissä pysyy helpommin tässä asennossa), ja tämä satula oikestaan "neuvoo" itse istumaan siinä asennossa. Itse kun en ole tottunut pitämään jalkoja niin edessä kuin näissä satuloissa tarvis olisi, niin hienot mustelmat sain reisiin satulan toppauksia takia :D Jos jalat ovat oikeassa asennossa > satula on oikein miellyttävä ratsastajalle.

Koska Muuli meni ekaa kertaa toisen hevosen kanssa radalle, tuli Jessika ratsastamaan eräällä 3 vuotiaalla laukkahevosella alkuun myös pyöröaitaukseen. Jotkut varsat kun kuulemma saattavat pelätä kuollakseen muita hevosia. Jännittymisen ja pienen hytkymisen lisäks Muuli kuiteskii hienosti maltto pysyä aloillaan myös silloinkin, kun Jessika laukkasi Muulia ympäri :) (nimihän tulee siis siitä, että kyseinen varsa on hieman yksinkertainen :D ei ole lopunikää sen niminen, koska laukkahevoset ovat nimettömiä siihen asti, kunnes niillä mennään ensimmäisiin kisoihin. Sitten niille keksitään kilpailunimi. Siihen asti varsat ovat vain numeroita, tai tosiaan "Muuleja" tai miksi tallin omistaja/työntekijät sattuvat hevosia kutsumaankaan) Pyöröaitauksessa pyörimisen jälkeen käytiin ravailee pari kierrosta takaradan ympäri ja lopetettiin sitten siihen. Ja tänään uudestaan, kylläkin ehkä eri varsalla sekä jo laukkasatulalla! :)