Nyt on pari päivää tuullu todella kovasti; eipä oo ennen tullu melkein kaaduttua pyöräillessä ihan vaan sen takia, kun tuulee niin kauheen kovasti :D Ja tietenkin töihin mennessä oli vastatuuli. Välillä kun tuli kunnon puuska, niin se vähäinen vauhti pysähty melkein kuin seinään. Töistä pois tullessa tuuli oli tietenkin sitte jo laantunu sen verran/vaihtanu sivutuuleks, ettei saanu mitään helpotusta polkemiseen...

Se on tullu täällä huomattua, että säätiedotuksia on ihan turha uskoo. Ei tänne luvatut kelit pidä paikkaansa edes samalle vuorokaudellekaa. Mietittiinkin, että paras kun ajattelee joka päivä että "tänään sataa taas kaatamalla", niin ennustus osuu lähemmäksi kuin oikeiden sääennustusten lupaamat "puolipilviset." Nyton pari päivää sää ollu tämmönen; tuulee (kokoajan), sataa vähän vettä, aurinko paistaa, sataa ihan kaatamalla, ripeksii, sataa kaatamalla, aurinko paistaa, sataa kaatamalla... jnejne. Välillä saattaa ukkonen vähän jyristä. Tänä aamuna meinas vähän tympästä radalla ollessa, kun vettä alkoi tulemaan ihan kuin saavista kaatamalla ja sadetakki oli -tietenkin- tallilla. Onneks olin just pesemässä hevosta, tulipahan pestyä se ainakii kunnolla kun yritin pitää siinä minikatoksessa vähän sadetta (samaan aikaan kun hevonen vähä hytky siinä, pelkäs nimittäin sitä peltikattoon tulevaa ropinaa niin hitosti että kiltisti oltiin lopulta sitten molemmat takaseinällä :D), hitto vaan kun tuuli työnti sitä sadetta aika hyvin sinne katoksen sisään.. Noh, onneks ei ollu pitkä kuuro, ehkä noin 5min. Täällä sopiikin nyt se eräs sanonta, jota en kunnolla muista (olikohan se preerian/Islannin/Norjan sanonta?), mutta idealtaan meni suurinpiirtein näin; malta 5 minuuttia, niin keli taas vaihtuu.

Täällä tulee tuota vettä vaan sen verran, että en tiiä onko radalla olevat viemärit niin tukossa vai mikä on, mutta vaikka sitä vettä tuli kaatamalla vain about 5min niin kyllä jalkaterä on jo veden peitossa kun tuolla kävelee (ei onneks ihan kaikkialla, mutta lähinnä viemäreiden lähellä koska ne ei vaan vedä/kerkee vetää sitä vettä pois). Onneks kävin ostamassa tossa pari päivää sitten kumpparit! (kirpparilta 5 dollarilla, jeah. Täällä on kirppareilla semmostakii kamaa myytävänä, että niitä käytetty ehkä max. kerran, ja ne maksaa sen muutaman dollarin.. Ei oo siis mtn surkeita kamoja. Ainut huono homma noissa kumppareissa on se, että niissä on hieman liian kapee lesti > pikkuvarpaat vähän ahtailla< , mutta pitää noita nyt vähän aikaa kokeilla.. Jos alkaa kauheesti ahistaa noi niin pittää ostaa sitte uudet.

Nyt ollaan tehty täällä hommia 3vk ja yhen aamutallin verran. Silleesti tuntuu että aika matelee ja että oltais oltu täällä jo ikuisuus, mut silleesti taas tuntuu että oltais oltu täällä töissä vasta tyyliin muutamia päiviä. Jos nyt meiän itärannikon lomareissun pläänit pelaa, nii vielä on 9 viikkoo hommia jälellä. Eiköhän siinä ajassa kerkee tienata tarpeeks itärannikkoo varten, viikkopalkka on nimittäin ennemmän kuin mä saan kuukaudessa opintotukia ja asumislisiä yhteensä ;) tosin onpahan täällä asuminen ja eläminen sitte vastaavasti kalliimpaa kuin Suomessa (esim. suklaalevy maksaa tarjouksessa ollessaan halvimmillaan 3 dollaria = 2,37€. Eikä noi oo ees isoja levyjä :/ Muuna hintavertailuna esimerkiks kurkku, joka maksaa joskus suurinpiirtein 3,5dollaria/kpl = 2,77€. Ihan ok leipä (ei pelkkää semmosta venhä-mössöö..) maksaa jtn 3-4AUD, keksit about 3,5-4,5 dollarii, banaanit noin 3AUD/kg, omenat kans melkei 3AUD/kg, halvimpien hyvien leikkeleiden kilohinta on yli 20 dollarii (eli menee aina about 5 dollarii/pikku rasia = melkein 4€), juustot hieman kalliimpia kuin leikkeleet.) Asumiseen meni viime kämpässä 100 dollarii/viikko, tän nykysen kämpän vuokraa ei olla vielä laskettu, mut se tulee olemaan alle 100 dollarii/vk.

 

Tässä melkein kuukauden aikana on tullu harmiteltuu muutamia kertoja, kun on joitain kamoja jättäny Suomeen. Muutamat jutut olis kannattanu vaan kiltisti roudata Suomesta tänne, nimittäin;

o kumpparit

o tuulipuvun housut (jotka kuivais nopeesti täällä ilmastossa jossa mikään ei kuivu melkei ikinä..)

o pitkä sadetakki. Ihan siis semmonen sadetakki joka yltäis suurinpiirtein polviin!

o puhelin jossa kestäis akku (uus puh suomi-liittymällä, mut aussi-liittymä vanhalla puhelimella jossa ei meinaa akku kestää)

o vähintään yhet villasukat lisää (mun kolmet villasukka-parit riittää juust ja just)

o ei ois haitannu vaikka lämpökerrastoja ois ollu kahet (toiset nukkuessa, toiset töissä. Lähinnä siis paitoja ajatellen)

 

Vaan Gyza kuittaa (aussit osaa melkein kirjottaa mun nimen) ja lähtee tekemään iltatallia, morjens!